уторак, 08. јун 2010.

AMSTERDAM U RAMU MALOG FORMATA(Ciklus: GRADOVI IZ SNOVA)

srcem grada teku
vode i ribe
a iznad reka

ljudi na biciklima
konjanika topot
žamor žamor

prozračni oblaci sa dimom kubure
(kubure
i isukani jatagani)

izlozi puni
prelivaju mesom
(osmesi)

vodama klize
labudovi
abdiciranih krila

zamrznute slike
čekanje
s nosem na staklu izloga

10 коментара:

 1. Dorodošla ti nama! Verujem da je odmor bio lep, ali čini mi se da te Holandija baš i nije očarala. Ili se varam?

  ОдговориИзбриши
 2. Oduvek sam želeo da ga vidim.Ja bih živeo u Holandiji,rado, što mi stvaraš zaživice?

  ОдговориИзбриши
 3. Hvala na pozdravima, Todora! Očarana sam Holandijom. To važi, kažu, za većinu turista. Zaista je sve uređeno za život dostajan čoveka. Ali, nedostaju naša "razbarušenost" i smisao za improvizaciju, koga Holanđani apsolutno nikako ne shvataju:)Verujem da posle nekog vremena i ta uređenost koja na početku pleni, dosadi našem čoveku...Ne znam, kratko sam bila i mnoge stvari nisam stigla da vidim. Nadam se... sledećeg puta ću nadoknaditi!

  ОдговориИзбриши
 4. Kajzeru, fascinantan je grad, mada i ostale koje sam videla ne smem propustiti da pohvalim:) Za ljude u Roterdamu, do skora najveću luku na svetu, kažu da prave novac. U Hagu, administrativnom centru, narod raspodeljuje taj novac ... A u Amsterdamu ga troše! Ima istine, jer se oseća razlika među njima. Amsterdam je cvet među travkama ... Uzbudljiv, neponovljivo šarmantan, očaravajuće arhitekture... Postavila sam na fejsu fotke, ako imaš nalog, pogledaj!
  Pošto si se zaposlio, eto, moj predlog je da ti prva tura za odmor bude baš ta. Pomoći ću ti sugestijama i idejama gde otići :)Malo sam razmišljala o tvojoj rečenici: mogao bih tamo da živim. Poznajući te, mislim da si u pravu :) Mogao bi.

  ОдговориИзбриши
 5. Nisam bila te srece da posetim Holandiju, ali valjda bice i to nekad...
  Nadam se da ti je odmor i putovanje ispunilo ocekivanja

  svako dobro :)

  ОдговориИзбриши
 6. Pozdrav, Nataly:) Da, bilo je lepo, uzbudljivo i nezaboravno...

  ОдговориИзбриши
 7. Nemam profil na Fb,ali povremeno zloupotrebim profil moje devojke,pa sam malo bacio pogled na fotke iz Brisela,sjajne su.
  Drago mi je da se slažeš sa mnom. Holandija je za mene simbol širine i tolerancije i kao takva mi je divna.Ostalo,naravno, ne znam dok je ne obiđem,a kako ide sa pripravničkim primanjima, teško da će to biti uskoro, ipak, vredi sačekati.

  ОдговориИзбриши
 8. Drago mi je, Kajzer da si bacio pogled! Fotke iz Pariza su tek nešto, ali ne stižem da ih sredim...Hvala na javljanju:)

  ОдговориИзбриши
 9. Послије дуже проведеног времена у њој човјек се засити равнице, вјетра и сјеверњачке хладноће... А иза „толерантне фасаде“ њених становника покаже се једно друго лице...
  Но не бих више о Холандији...мене је одушевила пјесма и њена форма...

  ОдговориИзбриши
 10. Pozdrav, dragi prijatelju Miro!
  Ovo su, naravno, utisci jednog turiste koji je nepunu nedelju dana boravio u toj zemlji. Nisam želela da prenosim tuđe, utiske onih koji su mnogo ili mnogo-mnogo duže tu... pesma je zato i takvog naziva "... u ramu malog formata" (razglednica...) Da, i ovo je prva pesma iz, nadam se, ciklusa: samo fleš! Hvala ti na divnom komentaru :)

  ОдговориИзбриши