уторак, 08. септембар 2009.

PANJSvaki je spust suvišan
I čini se nemogućim
Jer... pelikan je u kljunu
Odneo svo mastilo iz jezera
Daleko
Dižeš prašinu... nezgrapno
Mahanjem i lepetom
A o micanju nausnica
Da i ne govorimo
Zar uzalud... pitaš
Sve to tutnji oko pasa
Viri iz očiju iza ugla
I već obuvaš čizme za korak lak
Sedmomiljski
Jer... tera te u beg

A tebi treba obala panj

4 коментара:

 1. Мрвице, прво поједностави ове твоје пријеме коментара на пријави, јер и ја као Миро све теже могу послати коментар.

  Ове твоје пјесме заиста одишу све више и више правом квалитетном поезијом, која спада у модерну. Изливи ријечи, које у низу долазе , рекло би се не сређено, али оне чине ниску тананих, али оштрих до бола ријечи. Одмах на почетку долази до оног главног набоја, па се тон спушта и на крају завршава опуштањем завршетка, који није баш увијек радостан, али је стваран и постојан, без обзира на све што ми другчије мислили или од тога покушавали да бјежимо.
  ''Моји погледи од воска
  Капају по твом врату''
  Много претешко за анализу, али лијепо речено и у контекст прави стављено.

  ОдговориИзбриши
 2. Hvala, Pesa. Ja ne znam sta da uradim sa prijemom komentara! Pregledala sam (sa decom koja se bolje razumeju u ove nove tehnologije!) sve opcije na mom blogu, onda antivirusnu zastitu...ali nista ne ukazuje na to da nesto nije u redu. Ne znam kome da pisem, na koji link. Ako ti imas link na koji da posaljem zalbu, molim te dostavi mi na moj mail(imas ga odranije).Mnogo mi je zao sto ti i Miro imate problema sa mnom (?).
  Hvala na divnom komentaru. Moguce da sazrevam kao poeta(?). Moguce da u nekoj pesmi pronadjem pravu meru i prave reci, one koje na najbolji nacin mene prikazu i prezentuju. A ako je citalac na istoj talasnoj duzini (kao vas dvojica i ostali moji dragi prijatelji i citaoci) eto spoja! Za sada, mogu reci da ja uzivam, posebno ako se neko moje delo dopadne citaocima. Hvala na podrsci!

  ОдговориИзбриши
 3. Čovek je ponekad zbilja kao list na vetru i treba mu "panj" na koji će se osloniti kada padne, dok se ponovo ne podigne i krene na nove puteve....

  ОдговориИзбриши
 4. Ma, Alex, uvek nam treba neki "panj" da se oslonimo, naslonimo ili privežemo...

  ОдговориИзбриши