петак, 11. септембар 2009.

JESENJE SLIKEstih ću ovaj duplom folijom uviti, ovaj stih
modro plav da ga ne uvučeš kao dim
u pesmu neku čežnjivu i meku, o ljubavi
polutki seftelija i žutih dunja ukradenih
praskavo hrskavoj jeseni, u gradu nekom
sa purpurnim osvitom gde u dvoje gledamo
devojčice u belom zbunjene što jedna za drugom popadale
na slike sa ramom, tu gde dedini brkovi se mačuju
sa bradatim stričevim štapom

5 коментара:

 1. Одлично Мрвице !
  Десети пут пишем,али коментари не пролазе.
  Тако сам дивне коментаре био написао, па ме расрдио овајпријем.
  Савко.

  ОдговориИзбриши
 2. Zdravo, Pesa! Da se ne ponavljem, ali jako mi je zao zbog tih problema. Hvala na komentaru sto je prosao!

  ОдговориИзбриши
 3. Sjajno, emo_serpice! Za razliku od svih nas blogera koji imamo problema sa slanjem komentara, ja sam bila ŠEST dana u potpunom prekidu komunikacija, rtelefoni nisu radili... Sad sam tu, iščitavam sve i kažem: ova pesma je sjajna, stiha neobičnog, reči probranih, divnih, labavo ili naizgled nikako povezanih, kad se iščita, ponudi ceo jedan svet - prošli i budući, i mnogo sete i čežnje, i ljubavi...

  ОдговориИзбриши
 4. Hvala, Todora! Bas sam se pitala gde si i sto se ne javljas. Predpostavljala sam da si na nekom putu odakle se ne mozes javiti...a ono - nema telefona, komunikacija, veza...Tako je to u 21-om veku. I sta ce to nama?
  Pesma je nastala kao odgovor na onu nasu staru: Jesen stize, dunjo moja...vreme da se zenim...ili tako nekako. Jeste, lepo si to opisala: kroz setni, ljubavni stih "danas u osvit" spaja "juce s brkovima" i "sutra u belom".
  Ne znam da li si pokusala ili znas li kako da se Blogerru reklamira ovaj konstantan problem sa slanjem i primanjem komentara. Svi mi se zale, a i ja tesko odasiljem...Ako znas, pisi mi na pp. Pozdrav!

  ОдговориИзбриши
 5. Ne, nisam se raspitala, a ja imam još jedan problem: vinjete čitalaca su mi potpuno nestale, a isto mi pokazuje na svim blogovima, i tuđim. A ja s komentarima imam sreće, prođu iz prve.

  ОдговориИзбриши