понедељак, 29. јун 2009.

BRONHIKada dovoljno dugo
Bezobrazno smelo
Gledam u nebo
Vidim: oblaci miruju
A ja hitam u vis

Kada dovoljno dugo
Prilično hrabro
Gledam u talas
Čujem: voda ključa
A ja ronim li, ronim

Kada dovoljno dugo
Pokorno, sneno
Ćutim za stolom
Osetim: njegov dah na vratu
Golica i peče

Kao bronhi bombona

10 коментара:

 1. I u ove sparne dane sa njima se uvek LAKŠE DIŠE!

  ОдговориИзбриши
 2. и без бронхи БОМБОНА - бонбона је неправилно: каже се бомбон или бомбона, а множина је бомбоне - (чак сам мишљења, да је овај посљедњи стих више штетан него користан) твоја пјесма је изванредна…

  ОдговориИзбриши
 3. Da, Miro, greška! Evo, idem ispraviti... A za poslednji stih, ne znam šta da ti kažem: mislim da ću ga zadržati. Volim bronhi bombone.Hvala na pomoći i divnom komentaru!

  ОдговориИзбриши
 4. и ја их волим, али... (одлучи сама)

  ОдговориИзбриши
 5. Divno pises,uvek se opustim i uz bronhi i uz tvoju poeziju!

  ОдговориИзбриши
 6. Hvala, Vera!
  Moram da ti priznam: kako sam pocela da pisem, vise ne kuvam. Sad moji ukucani, kad ogladne, umesto u kuhinju pravac idu na mrezu i uzdisu:"Mama opet nesto novo smuckala!"
  Hahaha...salim se, naravno!

  ОдговориИзбриши
 7. Мрва! Е, сад не знам ко је у праву, али је расправа оштра и жустра, забвана и поучна. Тако се ствара поезија. Савјете треба послушати, ако то не квари основну идеју ствраоца. Ми смо знали у Српском књижевном клубу''Вихор'' да сједимо и аналзирамо пјесме сваког. На крају би изшао бољи производ, али мало налик на оно из почетка.Увијек има нешто за тесање и исправке, па није згорег послушати Миру,а онда и наслов треба мијењати. Опет на теби је да одлучиш. Добра идеја и пјесма са дорадом. Пусти мало да дозри, па ћеш и сама видјети шта није уреду.
  Поздрав из Дервенте.

  ОдговориИзбриши