четвртак, 23. април 2009.

KRUG
Nedeljno guljenje kože:

Pre podne mučnina

Popodne praznina

Predveče zebnja

Naveče strepnja

Noć očekivanje

Ponoć otkrivanje

Pred zoru smirenje

Konačno spavam

Danas je poNEDELJAk

Znači: nova zaguljena pitanja

Na koja treba dati odgovor

4 коментара:

 1. Мрвице, немој се љутити, ова пјесма није на нивоу твојих досадашњих писанија.
  Пријатељ, пријатељу искрено!

  ОдговориИзбриши
 2. Dragi Pesa, zašto bih se ljutila? Imaš pravo na to da ti se nešto ne dopada! Znaš, ne možemo uvek biti raspoloženi, nasmejani i vedri...Nekad naša "pisanija" opisuje i te trenutke: neraspoloženja, melanholije, nezadovoljstva sobom, a i drugima. Mislim da je ova "pesma" upravo proizvod takvog trenutka. Ni ostale moje "pesme" nisu neki nivo,pa eto... ne stidim se, moje su. Zahvaljujem se na iskrenosti, i molim te da se takvih komentara ne libiš! Meni ne smetaju.

  ОдговориИзбриши
 3. Nasuprot, Mrvice pjesme su ti odlične. Nisam mislio da izazivam neku polemiku, ali ova je nekako ostala nedoradjena, zato sam mislio da nije na nivou predhodnih.Inače da mi se tvoja poezija ne sviđa, ne bi čitao i pratio. Meni nije nikad mnogo lijepih stihova. Sinoć smo imali književno druženje, gde smo dugo čitali pjesme, a veoma često kao kolege jedni drugima dajemo kritike i nalazimo neke nove stvari kako se mogu reći u pjesmi. Vjeruj mi to su najobolje pjesme, kad prijatelji , prijatelju iskreno kažu, a ko zna možda i ja nisam u pravu. Pa znaš ona ''O ukusima ne treba rješvati''.
  Nego, neka si ti meni zadovljno s tim što pišeš. To je dovoljno pokušaja i stvaranja.
  Pozdrav iskreni Mrvice od Pese!

  ОдговориИзбриши
 4. Dragi prijatelju, smatram da ovo iskreno "suočavanje" i razgovor prijatelja po peru nije polemika. A i da jeste, mislim da je konstruktivna. Meni, iskreno kažem, zaista puno znači ako, prvo neko čita moje "pisanije", pa kad uz to komentariše - znači nije ravnodušan. Najgore za jednog stvaraoca je ako je publika ravnodušna,tj. nema baš ništa da kaže na napore stvaraoca. Svakako da su ukusi različiti, ali i radovi nikad ne mogu biti na istom nivou. Kao što vidiš, pokušavam da ti objasnim da sam ja "velika devojka" i da se ne libiš komentara, ma kakvi oni bili. Iskreno se, još jednom, zahvaljujem na tvojim naporima da mi pomogneš u pokušaju nastajanja dela koje skromno zovem "moja poezija".
  Možda ćemo o samoj ovoj pesmi moći prozboriti na nekom drugom mestu ili trenutku?
  Pozdrav!

  ОдговориИзбриши